Vzhledem k výraznému navýšení objednávek může ze strany přepravců docházet k prodloužení doby doručení. Děkujeme za pochopení.

Sezamové semínko loupané

Kód: F9E/2/1 K F9E/2/500 Zvolte variantu
Novinka
Neohodnoceno
109 Kč 76 Kč od 76 Kč 94,78 Kč bez DPH 66,09 Kč bez DPH od 66,09 Kč bez DPH
Skladem (3 ks) Skladem (1 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
21.1.2021 21.1.2021 Zvolte variantu

Sezamová semínka jsou podobně jako další ořechy a semena velmi přínosná pro náš organismus. Mají oříškovou příchuť a lehce křupavou strukturu. Obsahují celou řadu cenných látek: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, beta-karoten, vápník, měď, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, zinek, vláknina, bílkoviny, omega-3, omega-6 a omega-9 nenasycené mastné kyseliny. Díky velmi vysokému obsahu organického vápníku, hořčíku a fosforu jsou důležitá pro pohybový aparát, ale i zuby. Obsahem vápníku předčí i mléko (na 100 g mají 670 mg vápníku). Do jídelníčku by měly toto semínko zařadit také těhotné a kojící ženy. Ale opomenout by je neměli ani sportovci, studující a těžce pracující.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Konzumace sezamových semínek je dávána do souvislosti s: kardiovaskulární systém - srdce, cévy, pohybový aparát - kosti, klouby, chrupavky, slinivka, kůže, nehty, oči, sliznice, vlasy, CNS

Sezamová semínka jsou poměrně tvrdá. Pro maximální využití cenných látek je vhodné semínka před konzumací buď namlít mlýnkem či rozdrtit v hmoždíři, příp. každé sousto velmi důkladně rozkousat.

Použití: do pečiva, na ozdobu chleba, do kaší, do salátů, do pomazánek sladkých i slaných, do cukroví, zeleniny, rýže, luštěnin, na ryby a mořské plody. Sezam je také dobrý s medem, případně s cukrem.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota: 2640 kJ/631 kcal
Tuky: 61,2 g
Sacharidy: 61,2 g
z toho cukry: 0,5 g
Vláknina: 11,6 g
Sůl: 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: