Při registraci získáte 5 % slevu

Bez květ - řezaný

Neohodnoceno
 
 

Čaj z květů černého bezu je výborným lékem na všechny nemoci z prochladnutí. Vyvolává pocení, ničí hnilobné bakterie a čistí zahleněné průdušky. Má i močopudné účinky a mírně projímá, čímž uvolňuje zácpu. Dále se čaj z květů černého bezu užívá k tišení křečovitých stavů trávicího traktu a při nadýmání.

Cena od 80 Kč / ks bez DPH
od 92 Kč / ks
Kategorie Květ - Flos
Zvolte variantu
Kód produktu A21/1 K2 Hmotnost: 1 kg Skladem (6 ks) 565 Kč / ks
491,30 Kč bez DPH
   
Kód produktu A21/251 Hmotnost: 250 g Skladem (4 ks) 177 Kč / ks
153,91 Kč bez DPH
   
Kód produktu A21/252 Hmotnost: 100 g Skladem (4 ks) 92 Kč / ks
80 Kč bez DPH
   
 

Při vnějším použití jsou květy černého bezu výbornou přísadou inhalačních směsí proti rýmě a zánětu průdušek, ale i proti bolestem hlavy, obličeje, zubů a uší. Zevně nachází květ černého bezu uplatnění v kloktadlech a koupelích (díky působení tříslovin) a na obklady při křečových žilách - utěsňují stěny vlásečnic a díky rutinu zvyšují jejich elasticitu. V lidovém léčitelství se bez používá vnitřně při onemocnění z nachlazení a při horečnatých onemocněních dýchacích cest a u všech onemocnění, kde je žádoucí potná kúra. Dále se květ černého bezu užívá k tišení křečovitých stavů trávicího traktu a při nadýmání. Plody černého bezu působí analgeticky- zmírňují bolest, osvědčily se zejména při migrénách, neuralgiích, při bolestech trojklaného nervu, páteře či kloubů, zde působí i protizánětlivě. V homeopatii se podávají přípravky z květů černého bezu při zánětech dýchacích cest.

Použití bezu černého

Květy bezu působí potopudně, močopudně, snižují horečku a příznivě působí nacévní stěny. Podávají se proto zejména při nachlazení a při chorobách cév. Plody černého bezu jsou bohaté na vitaminy a minerální látky, proto se z nich připravují šťávy a zavařeniny a lidové léčitelství je doporučuje při bolestech nervového původu.Květy lze zapékat v těstíčku.

Příprava bezu černého

Nálev - 2 lžičky drogy se přelijí 1/4 l vroucí vody a nechají se 15 minut louhovat. Užívá se obvykle 3x denně, můžete osladit medem. 

Dávejte si pozor!

Šťáva z plodů vyžaduje tepelné zpracování, jinak může způsobit nevolnost!

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.