Při registraci získáte 5 % slevu

Brusinka nať

Neohodnoceno
 
 

Brusinka se používá k léčbě zánětů horních a dolních cest močových a jejich dezinfekci. Brusinka mění PH moči na zásaditější, čímž ji zbavuje infekcí. Pomáhá také při zánětech žlučových cest a podpůrně se podává při léčbě cukrovky.

Cena od 69,57 Kč / ks bez DPH
od 80 Kč / ks
Kategorie Nať - Herba
Zvolte variantu
Kód produktu D23/1 K2 Hmotnost: 1 kg Skladem (3 ks) 467 Kč / ks
406,09 Kč bez DPH
   
Kód produktu D23/251 Hmotnost: 250 g Objednáno 152 Kč / ks
132,17 Kč bez DPH
Kód produktu D23/100 Hmotnost: 100 g Skladem (1 ks) 80 Kč / ks
69,57 Kč bez DPH
   
 

Brusinka svými vlastnostmi příznivě napomáhá dezinfekci močových cest. V lidovém léčitelství se užívá při bakteriálních infekcích močového ústrojí. Používá se jako prostředek proti průjmu, k léčbě zánětů střev a přidává se do čajových směsí pro diabetiky. Podává se nejčastěji ve formě macerátu (droga se louhuje 8 hodin a před použitím se nechá projít krátkým, jen několika sekundovým varem). Velká podobnost brusinky s medvědicí lékařskou se projevuje i ve složení jejich obsahových látek, vlivem nižšího obsahu arbutinu je potřeba užívat vyšší dávky, avšak díky nižšímu obsahu tříslovin je chuť brusinkových listů příjemnější. Výrazné dezinfekční účinky vykazuje i prášek ze sušených plodů. 

Použití brusinky

V lidovém léčitelství se list používá jako složka čajových směsí s močopudným a dezinfekčním účinkem, pomáhá obzvlášť při zánětech močových cest, výrazně působí při zánětech cest žlučových. Je vhodná jako mírný prostředek při průjmech a podobně jako borůvkové listy bývá součástí čajových směsí určených k léčbě cukrovky a při chorobách žlučníku. 

Příprava brusinky

Nálev - čaj připravíme zalitím 2 čajových lžiček 1/4 l vroucí vody, pokud čaj připravujeme v konvici, přidáme 1 lžičku navíc. Ponechte zakryté 15 minut vylouhovat, poté přeceďte. Užívá se 3x denně. Z plodů brusinky se dají připravit kompoty, sirupy, marmelády a jiné.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.