Aronie - Jeřáb černý

Kód: A30/252
Neohodnoceno
od 56 Kč / ks od 48,70 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Přírodní šťáva a plody arónie se doporučují jako léčebný prostředek při arterioskleróze, vysokém krevním tlaku a překyselení a zánětech žaludku. Je ověřeno, že šťáva snižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje proudění krve.

Detailní informace

Hmotnost: 1 kg
Skladem (4 ks) | A30/1 K2
278 Kč / ks
241,74 Kč bez DPH
Hmotnost: 250 g
Skladem (2 ks) | A30/251
99 Kč / ks
86,09 Kč bez DPH
Hmotnost: 100 g
Objednáno | A30/252
56 Kč / ks
48,70 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Plody černého jeřábu - aronie pohlcují volné radikály, působí proti oxidačnímu stresu podporují imunitu. Prospívají zdravému krevnímu oběhu, pomáhají stabilizovat krevní tlak, vysoký krevní tlak snižují. Aronie přirozeně reguluje hladinu cholesterolu, má antibakteriální a antiseptické schopnosti, chrání žaludeční sliznici, čímž působí proti žaludečním vředům. Dokáže regulovat nesprávnou činnost štítné žlázy - při její nadměrné či naopak snížené funkci, díky vysokému obsahu jódu. Ten je důležitý zejména pro těhotné a kojící ženy a děti, u kterých má jód důležitou roli při rozvoji mozku a inteligence a v prevenci zubního kazu. Pro vysoký obsah rutinu zpevňuje a rozšiřuje cévy a kapiláry. Rutin spolupůsobí s vitamÍnem C při konzumaci se proto doporučuje arónii kombinovat s rakytníkem, borůvkami nebo brusinkami. Plody černého jeřábu obsahují přírodní sorbit, což je sladidlo vhodné i pro diabetiky. Pomáhá snižovat hladinu krevního cukru a podporuje vlastní syntézu inzulínu. Preventivně působí také proti nachlazení a chřipce, zlepšuje soustředěnípaměť a vitalitu a celkově posiluje a detoxikuje organismus.

Použití Jeřábu aronie

Arónie- černé plody s velkým množstvím fyziologicky cenných látek. Je velmi vhodná při vysokém krevním tlaku, stresu, chronických bolestech, zánětech - včetně zápalu plic a skleróze. Rutin obsažený v plodech se používá k výrobě léčiv. Plody obsahují až 60% šťávy, dají se z nich připravovat výborné kompoty, zavařeniny, vína, šťávy nebo se mohou také sušit. Nejvyšší koncentraci antioxidantů naleznete právě v sušených plodech arónie.

Příprava Jeřábu aronie

Arónie - a la brusinky
1 kg černé jeřabiny
600 g cukru
1/2 lžičky skořice
3-4 tlučené hřebíčky
sklenka rumu
1/2 lžičky kyseliny citrónové. Jeřabiny očistíme, propláchneme a necháme okapat. Vsypeme do kastrolu, podlijeme trochou vody a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, koření a dále vaříme do měkka. Ke konci varu jeřabiny zčásti rozmačkáme, přidáme Pektogel, povaříme minutu, přidáme kyselinu citrónovou, zase povaříme, až se rozpustí, stáhneme z ohně, přilijeme rum, promícháme a ještě horkou směs nalijeme do malých vypařených čistých skleniček a uzavřeme.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: