Při registraci získáte 5 % slevu

Badyán plod

Neohodnoceno
 
 

Badyán je plod jihočínského magnoliového stromu, tvoří hvězdičky s krátkou stopkou a uvnitř hvězdice se nachází lesklá vejčitá semena. Badyán má jemnou, příjemně nasládlou lékořicovou chuť podobnou anýzu. U nás se používá především do sladkých jídel, sladkého pečiva, perníku, ale i ke zveřině. Badyán velmi pozitivně působí na nervy, zahání stres. Éterické oleje působí proti žaludečním a střevním křečím.

Cena od 80,87 Kč / ks bez DPH
od 93 Kč / ks
Kategorie Plod - Fructus, Semen
Zvolte variantu
badyan Kód produktu D27/1 K3 Hmotnost: 1 kg Na dotaz
Můžeme doručit do: 26.11.2019
596 Kč / ks
518,26 Kč bez DPH
badyan Kód produktu D27/253 Hmotnost: 250 g Objednáno 185 Kč / ks
160,87 Kč bez DPH
badyan Kód produktu D27/254 Hmotnost: 100 g Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do: 19.11.2019
93 Kč / ks
80,87 Kč bez DPH
   
 

Použití Badyánu

V čínské kuchyni se badyán používá do hovězích polévek, vývarů, marinád, k dušenému kuřecímu a vepřovému masu. Badyánem lze dochutit kromě perníkového cukroví a svařeného vína také pokrmy z ryb a mořských plodů. Zvýrazňuje sladkou chuť pórku, dýně a kořenové zeleniny.

Příprava Badyánu

Badyán se přidává do perníků, sladkého pečiva, kompotů, švestkových povidel, likérů, k aromatizaci čajů, ale i do omáček. Badyán se dobře kombinuje se skořicí, chilli, plody koriandru a fenyklu, s česnekem, zázvorem, citronelou, limetkovou kůrou, sečuánským pepřem (většinou k masu) a sójovou omáčkou. Nejvýraznější chuť a vůni má badyán po rozdrcení v hmoždíři nebo umleté elektrickým mlýnkem

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.