Badyán plod

Kód: D27/254
Neohodnoceno
od 92 Kč / ks od 80 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Badyán je plod jihočínského magnoliového stromu, tvoří hvězdičky s krátkou stopkou a uvnitř hvězdice se nachází lesklá vejčitá semena. Badyán má jemnou, příjemně nasládlou lékořicovou chuť podobnou anýzu. U nás se používá především do sladkých jídel, sladkého pečiva, perníku, ale i ke zveřině. Badyán velmi pozitivně působí na nervy, zahání stres. Éterické oleje působí proti žaludečním a střevním křečím.

Detailní informace

Hmotnost: 1 kg
Na dotaz | D27/1 K3
595 Kč / ks
517,39 Kč bez DPH
Hmotnost: 250 g
Objednáno | D27/253
184 Kč / ks
160 Kč bez DPH
Hmotnost: 100 g
Skladem (1 ks) | D27/254
92 Kč / ks
80 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Použití Badyánu

V čínské kuchyni se badyán používá do hovězích polévek, vývarů, marinád, k dušenému kuřecímu a vepřovému masu. Badyánem lze dochutit kromě perníkového cukroví a svařeného vína také pokrmy z ryb a mořských plodů. Zvýrazňuje sladkou chuť pórku, dýně a kořenové zeleniny.

Příprava Badyánu

Badyán se přidává do perníků, sladkého pečiva, kompotů, švestkových povidel, likérů, k aromatizaci čajů, ale i do omáček. Badyán se dobře kombinuje se skořicí, chilli, plody koriandru a fenyklu, s česnekem, zázvorem, citronelou, limetkovou kůrou, sečuánským pepřem (většinou k masu) a sójovou omáčkou. Nejvýraznější chuť a vůni má badyán po rozdrcení v hmoždíři nebo umleté elektrickým mlýnkem

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: