Při registraci získáte 5 % slevu

Bez černý plod

Neohodnoceno
 
 

Plody černého bezu působí analgeticky- zmírňují bolest, osvědčily se zejména při migrénách, neuralgiích, při bolestech trojklaného nervu, páteře či kloubů, zde působí i protizánětlivě. V homeopatii se podávají přípravky z květů černého bezu při zánětech dýchacích cest.

Cena od 60 Kč / ks bez DPH
od 69 Kč / ks
Kategorie Plod - Fructus, Semen
Zvolte variantu
Kód produktu C26/1 K2 Hmotnost: 1 kg Skladem (1 ks) 361 Kč / ks
313,91 Kč bez DPH
   
Kód produktu C26/251 Hmotnost: 250 g Skladem (1 ks) 122 Kč / ks
106,09 Kč bez DPH
   
Kód produktu C26/252 Hmotnost: 100 g Skladem (4 ks) 69 Kč / ks
60 Kč bez DPH
   
 

Plody černého bezu tiší bolesti nervového původu. Pomáhají při zánětech nervů, například trojklanného nervu, sedacího nervu a při výhřezu meziobratlové ploténkypáteře. Při všech těchto bolestech se doporučuje třikrát denně šálek odvaru nebo sirupu z bezových plodů, který můžeme ředit vodou. Vhodným doplňkem léčby je masírování bolavých míst olejovým extraktem z listu z černého bezu.

Použití bezu černého

Plody černého bezu jsou bohaté na vitaminy a minerální látky, mohou se sušit, zalít vínem, z čerstých se připravují šťávy, sirupy a zavařeniny. Plody černého bezu sbíráme téměř zralé, přebereme, ponecháme jen černé a zdravé plody, zelené a poškozené odstraníme.

Příprava bezu černého

Nálev -1 lžička sušených plodů se přelije 1/4 l vroucí vody a nechá 10 minut louhovat. Užívá se 3x denně. Bezový sirup. Na 1 l přebraných, čistých a zralých bobulí přidáme 1/4l vody a 15 min je pomalu vaříme,  pak protlačíme přes síto. Do litru takto získané šťávy přidáme 1/2 kg nerafinovaného přírodního cukru a ještě 10 mnut povaříme. Vroucí šťávu nalijeme do nahřátých lahví a těsně uzavřeme zátkami. Necháme pomalu vychladnout. Sirup užíváme 3x denně po 1/2 dl.

Dávejte si pozor!

Syrové plody černého bezu mají projímavý účinek.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.